Isolectra in contact met de klant

Gepubliceerd op 12 april 2021Leestijd: 2 minuten

Regelmatig bezoeken wij onze klanten om te horen hoe het er mee gaat. Dat lukt in deze tijden wat minder gemakkelijk maar ook via de telefoon en beeldgesprekken kunnen we onze klanten bereiken. Graag delen we onze ervaringen in deze rubriek.

Vandaag: Slim investeren in LED- verlichting

Vorig jaar bezochten we een tomatenkweker die al jaren HPS verlichting gebruikt. De kweker was hier erg tevreden over maar wilde (gedeeltelijk) overstappen naar LED. “Led belichting wordt steeds meer toegepast en in het kader van energiebesparing ben ik erg geïnteresseerd, echter is de investeringsruimte beperkt”.  Toch overstappen binnen de geboden investeringsruimte, dat kan!

Hybride belichting is er een. 

Hang tussen de HPS lampen een aantal LED-lampen. Vervang een HPS lamp voor een LED- lamp. (figuur 2). Een HPS lamp heeft vaak een groter vermogen dan een LED-lamp daarom kan je gebruik maken van de bestaande installatie. Om de aansluiting heel eenvoudig te maken hebben we samen met Wieland een converter ontwikkeld. Die is leverbaar in verschillende uitvoeringen zodat uw bestaande installatie niet aangepast hoeft te worden. De converter past op de bestaande connector en de uitgang van de converter op de door u gewenste LED-lamp.

isolectra in contact met de klant.jpg

Wil je de HPS installatie handhaven en je wilt een aantal LED-lampen extra plaatsen dan is de Y-Adapter een uitstekende oplossing. (figuur 3). Controleer vooraf de totale belasting van de groep en indien er ruimte is kan er heel eenvoudig een extra LED-lamp geplaatst worden. Door het toepassen van de Y-Adapter is de investering zeer beperkt en kan er snel en foutloos een LED-lamp worden bijgeplaatst.

isolectra in contact met de klant schema.png

De Y-Adapter sluit je  aan op de bestaande connector. Op de 2 kabels wordt de bestaande HPS lamp en de LED-lamp stekerbaar aangesloten.

Beide oplossingen zijn ideaal in deze tijd. De investering is beperkt en je kan toch ondervinden of LED-belichting iets bijdraagt aan de groei van jouw gewas. En als de resultaten goed zijn en er is weer wat ruimte om te investeren kunnen alle gekozen componenten opgenomen worden in een nieuwe installatie.

Uiteraard zijn alle Wieland oplossingen IP 66/68(3m;2h)/IP69

Dat noemen wij slim investeren en innoveren.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Door Cor-Hein Slobbe
Productmanager Isolectra

Onze kennispartners