Ontzorgen als sleutelwoord

Gepubliceerd op 17 april 2021Leestijd: 3 minuten

Daarbij heeft de toename in prefab bouwen ertoe geleid dat stekerbaar installeren aan populariteit heeft gewonnen. “We helpen al onze klanten van start tot oplevering.” 

In ieder woord dat commercieel manager Mohammed Zaanan van Isolectra uitspreekt over stekerbaar installeren, klinkt enorm veel enthousiasme en passie door. “We zijn hiermee begonnen aan het begin van de jaren ’90 en inmiddels zijn we marktleider met een marktaandeel van 70 tot 80 procent. Dat komt omdat dit in ons DNA zit, het is onze levensader.” Dit is mede te denken aan de samenwerking met ketenpartners en met fabrikant Wieland Electric, geeft hij aan. “Het is belangrijk dat we samen met onze partner onze klanten een oplossing bieden die de hele keten sluit voor de uitdagingen waarmee ze te maken hebben. Dat kunnen we alleen maar doen door goed te luisteren en juist dat doen we sinds we met stekerbaar installeren zijn begonnen.” 

van der valk nuland_afbeelding tekstblok 2 (1).png

Samen met partners en Wieland Electric heeft Isolectra de afgelopen jaren voor stekerbare installaties gezorgd in onder meer de gebouwen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Universitair Medisch Centrum van Radboud Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen. "De behoeften van zo'n grote installateur die dergelijke grote projecten realiseert, verschillen echter met de behoeften van een installateur die een transformatieproject, een woning of een winkel moet inrichten", weet Zaanan. "waar een RIVM en een Rijksuniversiteit Groningen hun vele vierkante meters vooral efficiënt willen inrichten, wil een winkeleigenaar zijn winkel het liefst zo snel mogelijk openen. En in de woningbouw gaat het om repeterende aansluitingen, als een blok rijtjeswoningen wordt gebouwd. Dankzij het brede assortiment van Wieland Electric kunnen we een groot scala aan oplossingen aanbieden. Binnen die oplossingen standaardiserenwe de componenten op een flexibele manier zodat de juiste producten altijd beschikbaar zijn bij de elektrotechnische groothandels. Uiteindeijk kunnen onze klanten zo zelf de best passende oplossingen kiezen.

Prefab en industrieel bouwen

Zaanan merkt dat Isolectra dagelijks nieuwe klanten krijgt die hun eerste stappen zetten met stekerbaar installeren. Dat komt volgens hem naast het tekort aan elektrotechnische geschoolde monteurs onder meer ook door de toename van prefab en industrieel bouwen. "Deze relatief nieuwe manieren van bouwen sluiten uitstekend aan bij stekerbaar installeren. Hiermee worden bouwprojecten steeds meer 'plug & play'. En dankzij de opkomst van industrieel bouwen worden we steeds vroeger betrokken in bouwprojecten. Met die ontwikkeling zijn we erg blij, het voorkomt extra werkzaamheden voor installatiebedrijven. Hoe eerder we in het traject samen de engineering oppakken, hoe groter de winst die er te behalen valt."

Ontzorgen

Isolectra begeleidt haar klanten onder meer bij de juiste kabelkeuze, want die is de afgelopen jaren veel lastiger geworden. "Zo is de brandveiligheid veranderd. Dit zorgt naast meer veiligheid ook voor meer comlexiteit. Hierdoor is onder meer het aantal type brandklassen in kabels uitgebreid van twee naar vijf. De toepassing van de juiste kabel is namelijk afhankelijk van het brandrisico in het bouwwerk. Dit vereist een grotere voorraad en dankzij onze goede contacten met de groothandel bieden we al onze klanten ook hierbij een helpende hand."

Speciaal voor nieuwe klanten heeft het bedrijf de Isolectra Academy opgericht, een online leeromgeving waarin installateurs gratis kennis over stekerbaar installeren kunnen opdoen en hun kennis kunnen meten. "we trainen, helpen en begeleiden onze klanten en we bieden hen tijdens projecten ondersteuning. Ontzorgen is steeds ons sleutelwoord", alsdus Zaanan.

 

Onze kennispartners