Doordachte ‘stekerbare’ installatie siert Van der Valk Amsterdam

Gepubliceerd op 3 mei 2019Leestijd: 3 minuten

Amsterdam kampt met een enorm tekort aan bedden. Reden voor hotelfamilie Van der Valk om de pijlen te richten op onze hoofdstad. Pal aan de A2 bij knooppunt Amstel werd een heuse landmark gebouwd, een 67 meter hoge hoteltoren met ruim 200 kamers, de nodige welnessvoorzieningen en een groot aantal vergader- en congresfaciliteiten. Met een doordachte ‘stekerbare’ installatie van Isolectra wist Techval Technische Installaties een aanzienlijke tijdswinst te behalen.

afbeelding1.jpg

Een stekerbare installatie in een hotelomgeving is niet gebruikelijk, zegt Bert Damen van Techval. “Wij proberen echter het concept van stekerbaar installeren zoveel mogelijk toe te passen van kelder tot dak, daar waar het zijn meerwaarde bewijst natuurlijk. Ten eerste omdat het concept de storingsgevoeligheid vrijwel volledig elimineert en ten tweede vanwege de snelheid van installeren. Arbeidsuren zijn vandaag de dag kostbaar. Alles wat je aan uren kan uitsparen door technisch vernuft en geijkt materiaal is mooi meegenomen. Isolectra is daarin een vaste partner voor ons, een partner die heel bewust meedenkt in het realiseren van een doordachte installatie.”

afbeelding2.jpgafbeelding3.jpg

Flexibiliteit

Hotel Van der Valk in Amsterdam is op de hotelkamers na volledig voorzien van de stekerbare oplossingen van Wieland. “Vooral in het hoofdgebouw, installatietechnisch het meest complexe deel van het hotel, bewijst het concept van stekerbaar installeren zijn meerwaarde,” blikt Damen terug . “Hier hebben we behoorlijk wat uren aan montagetijd kunnen besparen. Door een slimme plaatsing van de onderverdelers biedt het concept ook de nodige flexibiliteit richting de gebruiker om bijvoorbeeld in de toekomst een bepaalde ruimte een andere functie toe te wijzen. De installatie verder uitbreiden om van een magazijn bijvoorbeeld een vergaderruimte te maken, is een kwestie van plug-and-play.”

img_e8518.jpg

Hotelbox

Op hotelkamerniveau is een stekerbare installatie tot op heden minder geschikt. “Dat heeft te maken met de tunnelbouwmethodiek die wordt gehanteerd,” zegt Marcel Backx, Key Accountmanager bij Isolectra. “Alle overige ruimten daarentegen lenen zich wel voor stekerbaar installeren. Dat heeft Techval hier in Amsterdam ook bewezen.” In samenwerking met Techval ontwikkelt Isolectra oplossingen om ook hotelkamers efficiënter (lees: stekerbaar) te kunnen installeren. “De hotelbox is daar een voorbeeld van. Alle intelligentie bevindt zich in deze box boven het verlaagde plafond of achter de voorzetwand in de gang. Van hieruit ga je met een koppelsnoer naar het bedhoofd. Een veel efficiëntere en snellere manier van installeren, te meer daar hotelkamers vrijwel altijd identiek zijn.”

KNX installatie

Ook de Eelectron componenten ten behoeve van de uitgebreide KNX installatie in het Van der Valk hotel in Amsterdam komen bij Isolectra vandaan. “Het is heel fijn om met één partij te werken voor zowel de stekerbare installatie als de KNX componenten,” zegt Damen. “Die mening is overigens ook onze eigen KNX deskundige toebedeeld, die de voorkeur geeft aan KNX componenten van Eelectron ten opzichte van componenten van andere merken. De band met Isolectra en het Italiaanse Eelectron is zelfs zo sterk dat we bij potentiële uitdagingen gewoon even een dagje op en neer vliegen naar Milaan.”

Het eerste hotel van Van der Valk in Amsterdam aan de A2 werd begin 2018 geopend en was volgens Damen direct booming business. Dat smaakt naar meer. “De komende jaren zullen meerdere vestigingen volgen en die worden ongetwijfeld ook weer stekerbaar geïnstalleerd,” verklapt Damen alvast.

 

 

Onze kennispartners