Voco hotel Den Haag 100% stekerbaar opgeleverd

Gepubliceerd op 17 november 2021Leestijd: 3 minuten

In Den Haag werd op 17 juni het eerste Voco hotel van Nederland geopend. Dit hotel werd 100% stekerbaar opgeleverd dankzij de Wieland materialen die Isolectra leverde. Steegman Elektrotechniek verzorgde er de totale e-installatie en kon heel wat tijd besparen door de nieuwe manier van werken.

img_4035bijgesneden.jpeg

Het nieuwe Voco hotel zit in de voormalige vestiging van de Rotterdamse Bankvereeniging; een gebouw uit 1923 waarin architectuur en moderne ruimtes zijn gecombineerd. Ondanks alle uitdagingen die een dergelijke renovatie met zich meebrengt, wist Steegman twee hotelkamers per dag volledig te installeren. In totaal werden alle 204 hotelkamers, een restaurant en de gangzones volledig stekerbaar geïnstalleerd, wat betekent dat er geen losse snoeren, leidingen en kabeldozen meer gebruikt werden. Isolectra leverde alles kant-en-klaar, prefab aan. Hierdoor kan Steegman doen waar ze goed in zijn, het installatiewerk.

img_4101bijgesneden.jpg

Breed inzetbaar

“We hebben het project volledig geëngineerd samen met Isolectra”, vertelt Joey Post, uitvoerder bij Steegman Elektrotechniek. “We hebben ongeveer 60% sneller kunnen werken ten opzichte van traditioneel installeren, ondanks een aantal onvoorziene omstandigheden zoals corona en vertragingen van de bouw.”

“Met stekerbaar installeren kun je inderdaad 60 tot 90% aan arbeidstijd besparen.” beaamt Claudio Barros, accountmanager bij Isolectra. “Het scheelt op arbeidsintensiviteit, want als je alles moet afstrippen en op maat maken, heb je een heel ander werkproces. Door stekerbaar te installeren reduceer je de faalkosten bovendien maximaal. Isolectra maakt de producten zo op maat en op kleur, dat het maar op één manier in elkaar gestekkerd kan worden. Wil een bedrijf in de toekomst uitbreiden, dan kan dit op een flexibele manier gedaan worden.”

Het systeem werd door Isolectra ontwikkeld samen met Wieland Electric. De Wieland materialen worden in Duitsland geproduceerd en voldoen volledig aan de NEN-normen. Het is breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor woningbouw, retail, hotels, tuinbouw en parkeergarages, legt Barros uit. “We leveren volledige installaties voor 230 Volt. Deze zijn van een hoge kwaliteit en onderhoudsvrij.

img_5428.jpg

Assemblage op maat

Voor het Voco hotel werden de op maat gemaakte en vooraf in elkaar gezette materialen per kamer verpakt en gecodeerd door Isolectra en de Technische Unie. Waren er vragen vanuit Steegman, dan werden die direct beantwoord. Isolectra levert namelijk niet alleen producten, ze biedt ook trainingen aan en ondersteunt installateurs, wat het project een stuk gemakkelijker maakte volgens Post. “Er was een betrokken samenwerkingsverband tussen Isolectra, de Technische Unie, Hateha (leverancier van Jung schakelmateriaal) en Steegman. Vooraf zijn we samen aan tafel gaan zitten om precies te kijken hoe we alles wilden hebben. Het Voco hotel heeft vijftien kamertypes. Alle producten werden genummerd per verdieping, kamernummer en kamertype. De installateurs wisten precies welke doos ze nodig hadden voor welke kamer. Was de doos leeg, dan was de kamer klaar. Dit is echt superefficiënt werken.”

Nog meer tijdsbesparing

Nadat alles was geïnstalleerd, controleerde Steegman het hotel op restpunten. Zeker hier komt het stekerbaar installeren tot zijn recht, vindt Post. “Is er een storing, dan weten we dat er alleen een stekker verkeerd zit. Je hoeft niet meer te zoeken en te meten of iets op een traditionele manier uit elkaar te halen. Dit systeem is zo simpel van opzet, dat we weinig tijd kwijt waren om restpunten eruit te halen.”

Lees hier meer over het project en hoe wij 204 hotelkamers volledig stekerbaar opleverde voor Steegman elektrotechniek.

 

Onze kennispartners