Stekerbare installaties bieden meerwaarde in farmaceutisch centrum AVL

Levering en installatie technische installaties voor AVL

Opdracht

In Amsterdam is het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis uitgebreid met een nieuw farmaceutisch centrum. De nieuwbouw heeft een flink vloeroppervlak en is opgedeeld in verdiepingen en ruimtes met verschillende functies. Installateur Bremen Utiliteit Zwolle leverde en installeerde voor dit project alle technische installaties. Waar mogelijk is gekozen voor de stekerbare installatieconcepten van Wieland.

 

Efficiënte installatie-oplossing

Op de bouw wordt het aantal professionele vakmensen steeds schaarser, met als gevolg dat er veel werk verzet moet worden met minder mensen. Stekerbaar installeren biedt hiervoor de oplossing. Het biedt een hoge installatiekwaliteit, eenvoudige installatie, korte montagetijd en geeft minimale faalkosten.

Stekerbare installaties bieden meerwaarde in farmaceutisch centrum AVL
  • Hoge installatiekwaliteit
  • Eenvoudige installatie
  • Korte montagetijd
  • Minimale faalkosten
  • Wieland GST18-i5® kabels en –connectoren
  • Gecodeerde kabels
Stekerbare installaties bieden meerwaarde in farmaceutisch centrum AVL

Stekerbare verlichtingsinstallaties

In het farmaceutisch centrum zijn o.a. de verlichtingsinstallaties stekerbaar uitgevoerd. Voor dit project zijn Wieland GST18-i5® kabels en –connectoren geleverd, die plug-and-play tussen de stroompunten en Maas & Hagoort verlichtingsarmaturen werden aangesloten. Doordat de verlichtingsarmaturen eenvoudig doorgekoppeld konden worden, waren minder stopcontacten boven de plafonds nodig. Het leggen van buisleidingen, trekken van draden en monteren en aflassen van lasdozen was niet aan de orde, met een hoger installatietempo als resultaat. De logistieke performance werd bevorderd door gebruik te maken van duidelijk gecodeerde kabels.

Alle stekerbare installaties zijn geleverd via groothandel Technische Unie.

Lees ook ons nieuwsbericht over hoe stekerbare installaties flinke meerwaarde bieden in farmaceutisch centrum AVL.

Onze kennispartners