Tunnelbouw

Stekerbaar installeren in tunnelbouw

Uitdagingen in de tunnelbouw

"Tunnelen" is een van de meest toegepaste bouwmethoden. Hierbij wordt beton op de bouwplaats in een tunnelvormige mal gegoten. De bouwer en installateur lopen hierbij tegen verschillende uitdagingen aan; kortere doorlooptijden, personeelstekort, sneller moeten bouwen en beperkingen door stikstofuitstoot op de bouwplaats. Isolectra’s stekerbaar installeren biedt de oplossing voor al deze uitdagingen.

 

Kant-en-klaar afgeleverd

Isolectra's unieke Wieland RST® stekerbare installatie is geschikt om toe te passen in de tunnelbouw. De gecertificeerde kabels en stekers zijn bewezen betonbestendig. Kant-en-klare assemblages met speciaal voor deze methode aangepaste kabeldozen worden op de bouwplaats afgeleverd, snel op de bewapening gemonteerd en direct ingegoten in de betonconstructie. Het resultaat? Een enorme tijdsbesparing, zowel bij de montage voor de betonstort als bij de afbouw.

Tunnelbouw
Tunnelbouw

Unieke beton gecertificeerde stekerbare installatie

We hebben voor onze IP69k waterdichte stekerbare Wieland RST20® installatie een speciale kabel ontwikkeld die in tril- en stampbeton gebruikt kan worden. Het hele systeem is volgens de strengste standaarden gecertificeerd om direct ingegoten te mogen worden in beton. Uiteraard staan wij installateurs en bouwers bij met advies, engineering en assemblage & kitting door onze specialisten. Wij zijn klaar om deze unieke installatiemethode toe te passen in uw proces.

 

Snel en efficiënt

De stekerbare installatiedelen worden prefab gemaakt en aangeleverd. Dit scheelt tijd op de bouwplaats. Het systeem wordt kant-en-klaar aangeleverd, direct klaar om in de ruwbouw verwerkt te worden. Ook het afwerken kost minder tijd. Dat betekent minder bouwverkeer en lagere faalkosten. Eenvoudig, duurzaam en efficiënt.

Samen bouwen aan de toekomst? Wij adviseren je graag!

Onze kennispartners