Mogen Wieland GST en RST connectorverbindingen worden toegepast op niet-toegankelijke plaatsen?

‹ Terug naar overzicht
Mogen Wieland GST en RST connectorverbindingen worden toegepast op niet-toegankelijke plaatsen?

Antwoord:  Ja, Wieland GST18, GST15,RST16 en RST20 en RST25 connectorverbindingen zijn onderhoudsvrij. Dit wordt verklaard door Wieland en bevestigd door onafhankelijke certificering. Ze mogen derhalve ook worden toegepast op niet-toegankelijke plaatsen.

Onderbouwing:

  • NEN1010:2015 526.3 Alle verbindingen moeten toegankelijk zijn voor inspectie, beproeving en onderhoud, met uitzondering van: ………..— een verbindingsconstructie die deel uitmaakt van materieel dat voldoet aan de van toepassing zijnde productnorm.
  • Technische Commissie NEC-64-TC heeft aangegeven dat het gestelde in dit artikel NEN1010:2015 526.3 van toepassing is op producten die geen onderhoud behoeven. De productnorm moet dat garanderen, en als dat niet zo is, dan moet de fabrikant het garanderen. In dit geval geeft Wieland deze garantie.
  • Zie ook: Toegankelijkheid van elektrische verbindingen - SBK Opleidingen
  • Het artikel is iets aangepast in NEN1010:2020 526.3
  • NEN1010:2020 526.3 Alle verbindingen moeten toegankelijk zijn voor inspectie, beproeving en onderhoud, met uitzondering van: ………… — een verbindingsconstructie die deel uitmaakt van materieel dat [nlb> volgens de van toepassing zijnde productnorm niet noodzakelijk bereikbaar hoeft te zijn
Open Contact opnemen - info
  1. Mogen Wieland GST en RST connectorverbindingen worden toegepast op niet-toegankelijke plaatsen?
  2. Zijn Wieland GST en RST connectoren onderhoudsvrij ?
  3. Mogen Wieland RST connectoren worden ingegoten in beton?